Ventilacija i hlađenje

Contact HQ1

Nissens je renomirani proizvođač hladnjaka motora, hladnjaka klime-kondenzatora, isparivača, grijača kabine, interkulera, hladnjaka ulja, industrijskih hladnjaka, kao i komponenti sistema grijanja, hlađenja i klimatizacije vozila (sušača klima uređaja i elektroventilatora), kao i kompresora za klime. Od 1921. godine, Nissens razvija, proizvodi i isporučuje širok spektar automobilskih rashladnih sistema i dijelova klime za razna preduzeća širom svijeta. Svi proizvodi i usluge Nissens-a proizilaze iz želje za optimalnim rješenjem za svaku potrebu. Pri tome se zahtijeva dobro poznavanje tehnologije, mogućnosti i tržišta. Nissens nudi katalog koji sadrži više od 12.000 artikala, a novi se stalno dodaju. Svaki proizvod je rezultat razvoja, testiranja i evolucije. Nissens proizvodnju svih komponenti vrši 100% u saglasnosti sa standardima za prvu ugradnju

 

nrf

NRF je jedan od lidera na tržištu kada je riječ o dizajnu, proizvodnji i distribuciji aftermarket proizvoda u području grijanja, hlađenja i klimatizacije za automobile i lake kamione. NRF je poznati dobavljač OEM dijelova za automobilsku industriju te nudi cjelovita rješenja za hlađenje. NRF stalno radi na razvoju i proširenju asortimana. Na visokokvalitetne proizvode NRF-a oslanjaju se kupci širom svijeta.

 

ava

Osnovana 1996. godine sa sjedištem u Masi, Italija, AVA Cooling System postaje evropski distribucioni centar proizvoda vezanih za hlađenje motora i klima uređaja automobila. Zahvaljujući širokom spektru svojih visokokvalitetnih proizvoda, kompanija je tražen i siguran partner koji nudi efikasna rješenja za rashladne i klima uređaje automobila. Proizvodni program Ava Cooling Systems obuhvata: razne tipove hladnjaka, ventilatore za hladnjake, dijelovi klime i sl.

 

0

Od 1992. godine Frig Air S.p.A. se pojavljuje kao distributer hladnjaka, grijača kabine i dijelova klime. Danas Frig Air S.p.A. predstavlja jednu od najvećih i najspecijaliziranih kompanija na području zamjenskih rashladnih sistema, te dijelova auto klime. Frig Air S.p.A ima skladište površine 4000 kvadratnih metara u blizini gradića Ferrara. To je međunarodna kompanija kojoj je osnovni cilj zadovoljiti potrebe kupaca za njihovim dijelovima uz garanciju a karakterise ih i izvrstan omjer kvalitet/cijena.

 

wah

Wahler je njemačka firma specijalizovana za proizvodnju termostata, AGR ventila i crijeva. Svi Wahler proizvodi se ugrađuju ili direktno na motore ili su u njihovoj neposrednoj blizini. To znači da moraju odlično podnositi vrelinu motora i visoke temperature hladećih agensa i izduvnih gasova za čiju kontrolu i transport su i dizajnirani. Wahler termostati regulišu temperaturu hladećih agensa (vode, ulja i vazduha), Wahler ventili kontrolišu tok izduvnih gasova dok Wahler crijeva stvaraju veze potrebne za protok vrućih izduvnih gasova, lubrikanata i tečnosti za hlađenje. U poboljšanju performasi motora, Wahler prati posljednja inovativna dostignuća

 

quinton_hazell_84843

QH – Quinton Hazell je u Velikoj Britaniji vodeći proizvođač auto dijelova za nezavisno tržište. QH nosi više od 30.000 šifri za dijelove. Glavne grupe proizvoda su: elektrika, filteri, hlađenje, kočnice i hidraulika, upravljanje i ovjes, prijenos i sigurnost. Osim prodaje na nezavisnom tržištu, većina QH-ovih proizvoda također se prodaju i na OE tržištu direktno proizvođačima automobila.

logo

Facet je evropska kompanija sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji dijelova za skoro sve automobile, pretežno komponente upravljanja i kontrole rada motora, te komponente sistema hlađenja i ventilacije. Facet je svojim iskustvom, kvalitetom i poduzetnošću osigurao prisustvo i opstojnost svojih proizvoda na cijelom svjetskom tržištu autodijelova.

vernet-squarelogo-1457006195468

Vernet se bavi proizvodnjom termostata još od 1952. godine. Vernet nudi širok spektar inovacionih proizvoda čija tehnologija odgovara potrebama i očekivanjima klijenata. Dugi niz godina, Vernet provodi politiku odličnog kvaliteta u cilju poboljšavanja proizvoda, a sve to u praćenju očuvanja životne sredine. Upravo zbog toga, postao je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji termostata. Osnovne grupe artikala koje Vernet ima u svom asortimanu su: termostati, lambda sonde, senzori za pritisak ulja, senzori za temperaturu ulja, senzori za ventilator hladnjaka, senzori za mjerenje temperature tečnosti hlađenja, senzori za mjerenje temperature tečnosti hlađenja (za ECU), automati rikverc svjetla, automati štop svjetla.

 

behr-hella-logo

Renomirana njemačka firma Behr, koja se sastoji od dvije firme kćeri – firme Behr Service i Behr Thermotronic, predstavlja spoj tradicije i inovativnosti u proizvodnji komponenti rashladnog sistema putničkih i teretnih vozila. Osnovana davne 1905. godine, tada samo kao proizvođač hladnjaka, danas postavlja najviše standarde u tehnologiji rashladnih sistema. Iz Behr ponude mogu se izdvojiti: termostati, termoprekidači, hladnjaci vode, hladnjaci zraka (interkuleri), izmjenjivači toplote (hladnjaci klime), Visco ventilatori i kvačila… Bilo da se radi o putničkom, teretnom ili industrijskom vozilu, naći ćete Behr pod poklopcem motora s obzirom da je partner najpoznatijih svjetskih proizvođača (VW, Audi, Volvo, Scania, Mercedes Benz, Man, Iveco, Daf, itd).

 

20003458

Silco kompanija je prisutna na automobilskom tržištu još od 2000. godine, kada je započela svoje poslovanje na slovenačkom tržištu i tokom godina postepeno je otvorila dvije poslovnice – jednu u Zagrebu, u Hrvatskoj, a drugu u Landshotu, u Njemačkoj, sa ciljem daljeg pozicioniranja na evropsko tržište. Riječ je o vrhunskim servisnim stanicama klima urađaja, proizvedenim u EU, kao i dodatnoj opremi, kvalitetnim pumpama, alatima i potrošnom materijalu, a tu je i širok asortiman dijelova za auto klime. Tokom godina postojanja, Silco je usmjeren na stvaranje proizvoda i rješenja priznatih od strane stručnjaka kao učinkovitih i uspješnih u 32 zemlje širom svijeta. Silco tim okuplja posvećene stručnjake koji su stalno u potrazi za inovativnim rješenjima prilagođenim potrebama korisnika.