Partnerstvo sa još jednim svjetskim liderom! MOTOREX sada ovlašteni distributer i Continental Contitech-a!

Motorex konstantno radi na razvoju saradnje sa najboljim svjetskim proizvođačima autodijelova, kako bi krajnjem kupcu ponudio 100% provjeren i zagarantovan kvalitet. U nizu takvih saradnji sada je i ovlašteno distributerstvo za Contitech asortiman.
 
Contitech je divizija unutar Continental korporacije. Vodeći je svjetski stručnjak za tehnologiju gume i plastike. Njihova rješenja napravljena od gume, fascinantni visoko-tehnološki materijal sa bezgraničnim mogućnostima, prosto inspirišu. Continental Aktiengesellschaft je osnovan 1871. godine u Hanoveru, a još 1991. godine mijenja naziv u ContiTech.
 
Bave se razvojem i proizvodnjom dijelova, komponenata i sistema za automobilsku i druge važne industrije. Kao partner za proizvođače originalne opreme i rezervnih dijelova, imaju proizvodne pogone u Evropi, NAFTA regiji, Južnoj Americi i Aziji. Između ostalog, vodeći su proizvođači zupčastog, kanalnog i klinastog remenja te ostalih komponenti i cijelih sistema (setovi zupčastog i kanalnog remenja).
 
Stalni rast ima pozitivan učinak na broj zaposlenih i otvaranje novih tvornica na novim lokacijama. ContiTech Grupacija zapošljava oko 30.000 radnika u više od 30 zemalja svijeta na svim kontinentima, gdje su raspoređene tvornice i razvojni centri.