Motorex Tehničko-Edukativni Centar održao je praktično-teorijsku obuku za DSG mjenjače

26.11.2021. u MTEC-u (Motorex Tehničko-Edukativni Centar) je održana praktično-teorijska obuka za DSG mjenjače, koji su posljednjih godina sve zastupljeniji na automobilskom tržištu.
MTEC je prvi i jedini edukativni centar koji osposobljava auto-servisere za pomenutu materiju, od konstrukcije i principa rada manuelnih i automatskih mjenjača, te DSG sistema do demontaže i montaže, dijagnostike kvarova i načina rješavanja istih u realnim uslovima, uz upotrebu specijaliziranih alata za rad.Svaki auto-serviser je imao priliku da individualno, teoretski, ali i praktično, detaljno demontira i montira DSG kvačilo – suhog tipa te na istom otkloni zadani kvar.
Cilj nam je konstantno pratiti savremene trendove automobilske industrije i svakodnevno doprinositi kvalitetu usluge servisa, a time i sigurnosti na cestama. Ponosni smo jer smo uspješni u tome.
ČESTITAMO svim auto-serviserima koji su uspješno završili obuku, na osnovu čega su postali vlasnici prestižnog MTEC certifikata te tako i formalno postali osposobljeni za gore navedene operacije.