Još jedan korak ka naprijed: Otvoren MTEC – prvi i jedini edukativni centar za auto servisere u BiH!

13456810
11

13

mtec2

7

Motorex je učinio još jedan važan korak ka naprijed – osnovao je MTEC (Motorex Tehničko-  Edukativni Centar).

Motorex je osnovao MTEC kao edukativni centar namijenjen obuci i edukaciji automehaničara i autoelektričara koji taj posao obavljaju u servisima ili samostalno. MTEC je jedina ustanova ovog tipa u Bosni i Hercegovini i Motorex je jako ponosan na ovo postignuće, s obzirom da, na ovaj način, može doprinijeti razvoju i profesionalnom usavršavanju usluge servisiranja automobila.

Centar je osnovan po uzoru na slične centre u zapadnim zemljama. S tim u vezi, osnovna svrha MTEC-a jeste ponuditi kvalitetnije obrazovanje ljudi iz automobilske industrije, stručnu nadogradnju postojećih znanja, usvajanje novih vještina te profesionalnijeg pristupa kupcima.

Uz teorijski dio, sve obuke imaju i praktični dio koji odgovara stvarnim radnim uslovima jednog automehaničarskog servisa. Metodologija rada uključuje korištenje specijalno, za ovu svrhu, projektovane tehničko-didaktičke opreme i vozila, koja će se koristiti za simuliranje grešaka i kvarova, a koje će potom polaznici obuke naučiti logičnim slijedom identificirati, a po tome i ukloniti. Ovaj Centar je pravi moderni edukativni centar u okviru kojeg autoserviseri mogu, na dohvat ruke, usavršavati svoju uslugu servisa, prateći najsavremenije trendove u auto industriji. Stoga, i u ovom poduhvatu, ogroman doprinos Motorex-a ispravnosti automobila i sigurnosti na cestama je zagarantovan!