Djelovi motora

ae

Za izvrsne top komponente motora koje podržavaju performasne motora i udovoljavaju standardima koje nameće OE tržište, AE je pravo rješenje. U svrhu redukcije emisije CO2, AE kombinuje sve najnovije materijale i tehnologije za potporu evolucije motora. Tačnije, svoju proizvodnju zasniva na grupi tehnologija poznatih pod nazivom „top motorne komponente“. AE podjeduje najširi asortiman dijelova za motore.

 

logo-victor-reinzVictor Reinz je brend njemačke grupacije Dana koja je globalni lider u proizvodnji visoko-tehnoloških dijelova za motore koji udovoljavaju standardima tržišta za prvu ugradnju (OE). Pod brendom Victor Reinz, Dana proizvodi i isporučuje komplet asortiman svjetski priznatih dijelova motora (semeringa, dihtunga i dr.) za automobilsku industriju i druga povezana tržišta. Gotovo svi poznati brandovi i modeli proizvođača automobila u svijetu su opremljeni profesionalnim motornim rješenjima pod imenom Victor Reinz u području motora.

download (2)Elring je odlično rješenje za profesionalan servis motora automobila. Kompanija proizvodi i isporučuje komponente za motore, mjenjače, ispušne sisteme i alternativne pogonske sisteme za veliku većinu proizvođača automobila i motora.

 

Payen

Proizvođači automobila vjeruju samo najboljim, dokazanim tehnologijama kako bi zaštitili svoju reputaciju. Upravo Payen proizvodi za brtvljenje su proizvedeni prema zahtjevnim standardima najvećih svjetskih proizvođača automobila i, kao takvi, odlično zadovoljavaju njihove potrebe. Više od 43 miliona novih vozila su opremljena sa dugotrajnim Payen dihtunzima glave motora. Payen komponente udovoljavaju zahtjevima današnjih kompaktnih i laganih motora, što smanjuje emisiju crpljenjem više energije sa manje goriva. Sa više od 10.500 referenci, Payen predstavlja rješenje za skoro svakog kupca kompnenti iz područja motora vozila.

 

glyco

Glyco je brend visoko cijenjen u automobilskom svijetu, koji nudi širok raspon dijelova iz područja ležajeva i pratećih materijala. Svake godine se Glyco ležajevi ugrađuju na više od 10 miliona automobilskih, pomorskih i stacionarnih motora, kao i na poljoprivrednu i građevinsku opremu. Glyco se oslanja na trradiciju od 100 godina i proizvodi ležajeve koji podržavaju današnje lagane, izdržljive i zelene tehnologije. Glyco raspon od preko 2.500 ležajeva danas podržava više od 10.000 motornih aplikacija. Inovativni materijali i dizajn pružaju korisnicima značajne prednosti uključujući i duži životni vijek Glyco proizvoda.

 

goetze

Od 1887. godine Goetze je vodeće ime u svjetskoj automobilskoj i pomorskoj industriji prvenstveno zbog ponude visokokvalitetnih košuljica cilindara i drugih zamjenskih komponenti. Goetze proizvodi su prepoznatljivi u cijelom svijetu kao pravi primjer vodeće njemačke OE tehnologije. Goetze nudi kvalitetna rješenja za klipne prstenove i košuljice cilindara, kao i niz rješenja za brtvljenje.

 

brand

Corteco je jedan od vodećih dobavljača dijelova za nezavisno tržište autodijelova. Kao član globalne Freudenberg Grupe, isporučuje više od 19.000 proizvoda u OEM kvalitetu.Corteco asortiman obuhvata više od 7.000 dihtunga i preko 6.500 različitih osovinskih brtvila i ventila pod brendom Simmerring® koji su dostupni pod pečatom OE kvalitete. Nakon više od osamdeset godina, Simmerring® je univerzalno priznat brend – sa nizom aplikacija koji se stalno širi.

 

s-l640

Njemački KS Kolbenschmidt je divizija koja djeluje u okviru grupacije KSPG Automotive. Ova divizija razvija, proizvodi i prodaje klipove za dizel i benzin automobilske motore i teretna vozila, te je među vodećim igračima u svom segmentu. Ostali proizvodi uključuju klipove za dvociklusne i kompresorske motore, kao i velike klipove za pomorsku i željezničku industriju. Redukcija potrošnje goriva je bila vodilja ove divizije godinama pa do danas u razvoju novih tipova klipova. Mnogi priznati proizvođači automobila su redovni kupci KS Kolbenschmidt divizije. Glavna tržišta su Evropa, Sjeverna i Južna Amerika i Azija.

 

wah

Već deseteljećima, Wahler je usmjeren na područje dijelova motora sa unutarnjim izgaranjem. U poboljšanju performasi motora, Wahler prati posljednja inovativna dostignuća na području termostata, EGR sistema, kao i cijevi i crijeva.